Перше селище «пасивних будинків» в Вишеньках

Німецька компанія Uwe Dornhöfer планує збудувати в Вишеньках Київської області перше селище з так званих «пасивних будинків». Особливість їх в тому, що «пасивний будинок» майже не споживає енергії.

Побудова «пасивного будинку» базується на особливій технології. Він є повністю герметичним і тому не витрачає енергії, принаймні, так багато, як звичайний, розповіла «Німецькій хвилі» консультант проекту з маркетингу Тетяна Берлова: «Використовується і спеціальна вентиляція – коли свіже повітря заводиться до будівлі, його підігрівають теплом відпрацьованого повітря – за рахунок цього теж є енергозбереження. І ще є чимало різних будівельних параметрів».

Без опалення

За її словами, якщо такі будинки зводити за усіма стандартами, вони зовсім не потребують системи опалення, як є у Німеччині, але це залежить від площі і компактності будівлі. Зараз доробляється проектна документація на вісім «пасивних будинків». Берлова розповіла, що їх винайдено й запатентовано у Дармштадті, ФРН. Німецька компанія Uwe Dornhöfer, що вже кілька років працює в Україні, розглядає будівництво енергозберігаючих осель як привабливий аргумент покупцям житла. "Майбутні власники вже не залежатимуть від подорожчання енергоносіїв, можна буде заощадити і мати якісне й комфортне помешкання",  каже Берлова.

Автор: Ольга Веснянка

Редактор: Захар Бутирський

Джерело: Німецька хвиля


Комментарии (0)

Ваш комментарий может быть первым.

оставить комментарий

CAPTCHA