Статті

Цікаво про серце (29)


Сердце в 60 раз мощнее головного мозга
Сердце - дирижер всего организма, а не головной мозг Во время внутриутробного развития сердце формируется первым. Оно начинает биться ещё до появления физического мозга. Электромагнитное поле сердца в 60 раз мощнее, чем мозга. Сердце посылает головному мозгу больше информации, чем получает от него. В момент реакции на стрессор в организме происходит 1400 биохимических процессов. Вот почему в Институте Математики Сердца считают важным научиться управлять своими реакциями на происходящее вокруг. Когда мы занимаемся этим, то наше отношение с тем, что мы называем сердцем, становится практичным, эффективным, энергосберегающим, что идёт на пользу нам самим и окружающим.
Філософія серця Юркевича Основні засади «філософії серця» Юркевич виклав у праці «Серце і його значення в духовному житті людини за вченням слова Божого», де розгортається цілісна філософсько-антропологічна концепція про серце як визначальну основу фізичного та духовного життя людини. Юркевич пропонує досить оригінальний і не типовий для його епохи погляд на людину як на конкретну індивідуальність, котрий аж ніяк не вписувався ні в матеріалістичні, ні в ідеалістичні антропологічні теорії того часу.

Що таке "кордоцентризм"? У вузькому значенні український кордоцентризм є теорією тотожності людської і духовної реальності.
Етимологія слова "серце" Слово "серце" має широке тлумачення, в ньому закодована певна культурна традиція. 
16 - 20 з 27
Початок | Пред. | 1 2 3 4 5 6 | Наст. | Кінец Всі