Середземноморська дієта: з чого почати?

Середземноморський феномен
Наукові дослідження стверджують, що жителі околиць Середземного моря найбільш здорові люди на планеті. Кожен з 20 регіонів Середземного моря має власну культуру та звичаї, а також кулінарні традиції.Але існують, звичайно ж, і спільні риси у всіх цих регіонах: це величезна популярність оливкової олії, вживання червоного вина, великої кількості овочів та фруктів, а також активний стиль життя. Всі ці фактори разом, помножені на сприятливі кліматичні умови створюють феномен средиземноморского здоров'я.

mediterranean_food_pyramid.jpgЩодня, щотижня або щомісяця?
Овочі та фрукти, зернові продукти, випічку, макарони та картоплю, горіхи, невелику кількість вина, молоко та молочні продукти слід вживати щодня. До того ж ніколи не забувайте про щоденні фізичні вправи. Курятину, яйця і дари моря достатньо споживати раз на тиждень, а червоне м'ясо не варто вживати частіше одного разу на місяць. Середземноморська дієта забезпечить організм усіма необхідними вітамінами, мінералами і антиоксидантами. Вуглеводи, білки і невелика кількість жиру, що міститься в ній допоможуть зберегти здоровим серце і продовжать тривалість життя. В основі традиційної середземноморської дієти стоять страви з овочів, фруктів, зернових, стручкових рослин, а також спеціально приготованих квасолі та горіхів. Обов'язковим є також використання оливкової олії. Докладніше - в середземноморській харчовій піраміді:

Другим важливим елементом є молочні продукти - сир або йогурт, надзвичайно популярні в басейні Середземного моря. Ну і, звичайно ж, вино! Практично кожну страву в Італії, Франції або Греції запивають вином найрізноманітніших сортів.

Джерело: Bonduelle




Комментарии (0)

Ваш комментарий может быть первым.

оставить комментарий

CAPTCHA